Passiva inkomster via hyresintäkter från ett hus i USA, är det något för alla?

Med vårt koncept behöver du inga förkunskaper, du behöver inte ens vara duktig på engelska, bokföring eller ha någon annan speciell färdighet.

Du behöver inte engagera dig i skötseln av huset heller, det gör vår fastighetsförvaltare i USA, du får m a o inga telefonsamtal att det är stopp i avloppet, men det får inte göra dig sömnlös heller när du får reda OM det där stoppet eller något annat som ev. hänt med huset. Alla hus behöver en del underhåll emellanåt, även dessa.

Men, att ågärda saker på sitt hus i USA är så mycket billigare jämfört med Sverige.

Så detta ÄR något för alla, åtminstone närapå…

Vår affärsmodell

Vår affärsmodell är lite udda, vi köper hus med våra egna pengar och är m a o ingen mäklare som säljer hus någon annan äger, därför är urvalsprocessen när vi köper husen väldigt noggrann för att optimera risk vs. avkastning. 

Vi gillar också passiva inkomster och har inte som mål att sälja så många hus som möjligt eftersom det kräver mer arbete från vår sida.
Men våra hus vi äger är till salu för att även ge andra möjlighet att tjäna passiva inkomster.

Blir ett hus sålt köps ett nytt och processen repeteras. Vi driver denna verksamhet med vinstsyfte och har naturligtvis en liten marginal på de hus vi säljer.

Jämfört med ex. ett svenskt villaområde som är någorlunda homogent så är spridningen av personer i socioekonomiska termer i USA inte alls lika homogen. Under vår investeringsprocess väljer vi normalt hus som ligger mitt i spannet med tanke på hus för dom välbärgade kontra dom mest utsatta. Dessa hus brukar ge den bästa risk/avkastning och är ett av många kriterier vi utvärderar i vår investeringsprocess. Ju ”bättre” ett område är desto lättare är det att hitta en ny hyresgäst om det skulle behövas, men i regel sämre avkastning.

Försäljnings/informationspolicy

Eftersom vi bara köper hus vi själva är intresserade av att äga i syfte att få passiva inkomster från så blir våra försäljningsinsatser endast av informativ karaktär. Vi kommer inte att aktivt sälja på det gamla ”traditionella” sättet utan endast informera dig som investerare om de möjligheter som finns.

Vi kommer inte att pusha dig till beslut eller ringa och stämma av om du bestämt dig och andra liknande metoder. Detta eftersom vi faktiskt är nöjda med att själva äga husen vi investerat i och kommer inte köpa något hus vi inte själva kan tänka oss att äga. 

Städer vi investerar i

Just nu är det Cleveland i Ohio som är mest intressant. Vi följer utvecklingen även i andra städer, men Cleveland har en kombination av prisvärda fastigheter och en kraftig tillväxt bl.a  inom medicinteknik.. Ex. så annonserade Amazon i Augusti -17 om ett stort lager som skapar 2000 nya jobb i Cleveland. Hyresmarknaden i Cleveland är stor, det finns t o m företag på Wall Street som köper upp hela kvarter i just Cleveland.

Den här filmen ger dig en överblick över staden.

Vad är det du investerar i?

Du investerar i ett färdigt amerikanskt bolag. Detta bolag äger ett hus och har betalande hyresgäst(er). 
Alla licenser mm är klara. Du börjar tjäna pengar redan den första månaden. Vi samarbetar med ett fastighetsförvaltningsbolag i USA som ser till ditt hus, samordnar ev. reparationer, ser till att hyran betalas mm. Vi har låtit besiktigat huset innan vi köpte det.

Support

När du köper ett av dessa amerikanska bolag ingår ett års svenskspråkig totalsupport av ditt bolag. Skattedeklaration, bokföring, amerikansk fastighetsförvaltning och vi är språkrör gentemot det amerikanska fastighetsförvaltningsbolaget om du inte själv vill vara det.

Vi hjälper dig även med all formalia som krävs enl. det amerikanska regelverket, samt hjälper dig att erhålla ett amerikanskt konto med tillhörande MasterCard för enkel överföring av överskottet från ditt bolag/hus.

Du kan med andra ord lugnt luta dig tillbaka och se när pengarna rullar in.

År två tar du antagligen hand om det själv, själva skötseln av huset låter du troligen det amerikanska fastighetsförvaltningsbolaget fortsätta att ta hand om åt dig. Om du vill ha vår fortsatta svenskspråkiga support går det fint , se prislista. Men det är inte speciellt komplicerat, det mesta praktiska hanteras ändå av det amerikanska fastighetsförvaltningsbolaget.

Tjänsteprislista (exkl. moms) 
Support f r o m år 28 000 SEK/år och hus
Övrig konsultation1 100 SEK/tim
Bistå med inköp av ytterligare hus
(Rådgivning val av hus, område,
besiktning (1 st), kontraktsgranskning, knyta huset
till ditt befintliga bolag. Ett års fri support ingår)
30 000 SEK

Risker

Ingen investering är riskfri, du bör själv bilda dig en uppfattning om detta är något för dig.
Men vi människor måste alla äta och bo, det här är inga lyxiga semesterbostäder utan det här är permanentbostäder för amerikaner som inte själva får lån, de amerikanska bankerna är otroligt restriktiva att låna ut pengar efter finanskraschen 2008.

Men det är just därför affären är så bra för oss i Sverige som kan låna pengar billigt här. Vi riktar in oss på billiga bostäder inne i landet som ger en god avkastning.

Ev. reparationer är billigare i USA jämfört med i Sverige, till exempel kostar en värmepanna ca 2 000 USD.
Vi har gjort vad som är möjligt för att minimera risken, huset är besiktigat av en oberoende besiktningsman, så inga stora reparationer är att vänta i närtid, huset har betalande hyresgäst(er).

Slutligen, hade vi inte ansett att detta är en dom bästa investeringarna man kan göra hade vi ju inte köpt huset utan investerat i något annat.

Webinarium

Vi håller löpande webinarier om vad det innebär mer i detalj att äga en hyresfastighet i USA.
Anmäl dig du också, vårt webinarieprogram hittar du
här.

Nyhetsbrev

Skicka ett mail till info@amity-invest.se och begär att få löpande nyhetsbrev så informeras du om när ett nytt fastighetsbolag är ledigt och får del av annan matnyttig information.